logo-romania-de-vis-5

Casa ANA

Apreciere

0.0/5 rating (0 votes)

Casa Ana

Scurta prezentare

Idee proiect casa

Cu placere va oferim o idee de proiect* de casa cu aspect arhitectural traditional romanesc.
Imaginea exterioara este cea a unei case taranesti din Delta Dunarii, cu modificari ale dimensiunii ferestrelor, pentru mai multa lumina naturala la interior. Planul si dimensiunile casei permit adoptarea sistemului constructiv si a materialelor de constructie in functie de dorinta fiecaruia, putind fi executata atit din lemn, cit si din caramida.

* este doar o transpunere (din placere) a unei idei prin prezentarea ei in citeva planse 2D si 3D. Nu am creat un proiect complet PAC si PT! Pentru realizarea unui proiect complet este necesara angajarea unei firme de arhitectura sau a unei PFA.

Ne puteti scrie pentru intrebari la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 


Perspectiva spate, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


Perspectiva spate, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


In curtea din spate, doua elemente care nu se regasesc in trecut, insa sint des intilnite acum: un foisor de lemn si o piscina.

Perspectiva spate, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


perspective

Perspectiva spate din foisor, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


Elementul definitoriu al arhitecturii civile traditionale romanesti este pridvorul (arh. Liliana Chiaburu), "fiind zona de legatura lina dintre exterior si interior, care-i creeaza celui ce intra in casa senzatia ca este ocrotit". Forma acoperisului, sprijinit pe stilpi de lemn, mi-a permis realizarea acestei galerii exterioare deschise in fata casei. In spate, in zona terasei mari am creat o pergola.

Perspectiva fata, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


Perspectiva fata intrare, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


Proiect casa:

Casa este cu un nivel, insa podul inalt permite amenajarea unui spatiu de depozitare. La interior (PARTERUL), compartimentarea este simpla: holul de intrare, doua spatii depozitare, camera de zi cu locul de luat masa si bucataria, de-o parte si de cealalta a spatiului central este cite un dormitor cu dressing si baie.

Plan, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


Plan 3D, Casa Ana (click pe poza pentru marire).


Fatade, Casa Ana (click pe poza pentru marire).