logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Cascada Tamina

Apreciere

0.0/5 rating (0 votes)

Cascada Tamina

Detalii obiectiv:

Detalii parc:

Scurta descriere

Cascada Tamina este situata in Masivul Piatra Mare pe Valea Pietrei Mici.

Prezentare

Aflată la o altitudine de 1100 m, cascada Tamina este înşiruirea a cinci cascade, din care cea mai mare are înălţimea de 10 m. S-a fost format prin adîncirea cu mai mult de 50 m a unei linii vechi de drenaj instalată pe fisuri verticale în masa calcarelor, posibil şi prin prabuşirea unei peşteri. Cheile sunt amenajate cu cabluri şi scări metalice.

Accesul la cascadă se face din şoseaua Timişu de Sus – Braşov. La ~1km de Timişu de Sus (pe partea dreaptă a drumului ce duce către Braşov) se observă o curbă periculoasă cu o mică parcare şi un pic mai în faţă bariera de la drumul forestier ce duce la Tamina. Traseul de la barieră pînă la cascadă este ori drumul forestier, ori traseul marcat cu bandă albastră, durata ~1h.

Arealul cascadei Tamina este deosebit de valoros din punct de vedere al biodiversităţii, întîlnindu-se numeroase specii şi habitate protejate la nivel naţional şi European.
Printre cele mai importante habitate de aici sînt cele ale stîncilor calcaroase, cheilor, pajiştelor alpine, pîrîie şi izvoare de munte.
Stîncăriile cascadei Tamina sunt unul din ultimele refugii ale faunei carpatice, în special pasari şi mamifere mari. Datorită numarului mare de urşi bruni din aval de chei, locului i se mai spune şi "Ursărie".

Info!

  • Ai fost acolo? Ai fotografii si vrei sa le adaugi in albumul site-ului? Scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com
  • Pentru orice sesizare cu privire la drepturi de autor, scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com

Leave a comment

Please login to leave a comment.