logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Masivul Piatra Mare

Apreciere

5.0/5 rating (2 votes)

Masivul Piatra Mare

Scurta descriere

Masivul Piatra Mare face parte din munţii Bîrsei, localizaţi în sudul depresiunii Braşovului, în cadrul Carpaţilor de Curbură.

Prezentare

Delimitat la nord de Depresiunea Braşovului, la vest şi est de văile Timişului şi Gîrcinului, iar la sud sprijinindu-se pe culmile joase ale munţilor Predealului (Susai, Gîrbova şi Clăbucet), masivul Piatra Mare se individualizează impunîndu-se prin masivitate, cu toată suprafaţa sa redusă (80 kmp).

Creasta principală, orientată NE-SV, atinge în vîrful Piatra Mare 1841 metri, dominînd zona depresionară a Bîrsei cu peste 1200 metri şi cu mai bine de 700 de m culmile sudice din jurul Predealului. Principalele puncte de plecare sînt staţiunile climaterice Predeal, Timişu de Jos, Timişu de Sus şi Săcele, înşiruite pe artera nr. 1 a circulaţiei turistice - drumul naţional Bucureşti-Braşov.

Potecile şi drumurile marcate leagă masivul Piatra Mare de celelalte zone turistice de maxim interes: la vest prin Groapa Calului şi Valea Postăvarului de Poiana Secuilor, Cheile Rîşnoavei şi Masivul Postăvar; la est, peste Valea Gîrcinului de grupa munţilor Rentea-Vaida şi mai departe de Ciucaş; la sud, prin saua Pietricica de culmile Susaiului, Gîrbovei şi Baiului.

Accesul în zona masivului Piatra Mare se poate face fie pe cale rutieră (DN1 și DN1A), fie folosind calea ferată magistrală ce leagă București de Brașov.

Obiective in zonă:

Info!

  • Ai fost acolo? Ai fotografii si vrei sa le adaugi in albumul site-ului? Scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com
  • Pentru orice sesizare cu privire la drepturi de autor, scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com

Descoperă România - ţinutul dacilor! Discover Romania - Land of the Dacians!

Leave a comment

Please login to leave a comment.