logo-romania-de-vis-5

Despre Cursul de Turism

Scurta prezentare

Cursul de Turism a fost inclus in planul de invatamint al Facultatii de Stiinta si Ingineria Materialelor din Universitatea „Politehnica” Bucuresti in anul 1990, fiind conceput la acea data ca un curs facultativ de cultura generala pentru studentii din invatamantul superior tehnic. De 22 ani se desfasoara in fiecare miercuri, intre orele 18.00-20.00, in amfiteatrul JA 101, Facultatea de Transporturi.

curs-turism-poli

linie2

Detaliere

De la inceput, am definit ca scop al Cursului de Turism, diversificarea tipului de activitate fizica practicata sistematic de studenti. Pe linga excursiile si drumetiile organizate, cursul a stirnit interesul tot mai multor studenti datorita continutului informational transmis si, de la un an la altul, ne-am bucurat de participarea a tot mai multor studenti din U.P.B. si din alte universitati.

Diploma de absolvent al Cursului de Turism mentionata in C.V. de catre studenti a fost apreciata pozitiv si a constituit un avantaj in obtinerea locurilor de munca, a burselor de studiu sau in admiterea la stagii de pregatire postuniversitara, stiut fiind faptul ca universitatile din Occident pun foarte mare accent nu numai pe pregatirea profesionala, ci si pe experienta de viata adusa de candidat in viata comunitara, pe trasaturile de personalitate, pe abilitatile sale practice si pe capacitatile fizice. Nu in ultimul rind trebuie retinut argumentul ca studentii care participa la activitatile Cursului de Turism aleg sa-si mentina preocuparile in zona culturii autentice, isi imbogatesc si isi consolideaza cunostintele de cultura generala si evita tentatiile pseudo-culturii.

linie2

Aplicatii

Cele opt aplicatii practice sunt organizate pe intreg teritoriul tarii, de regula la sfirsitul saptamanii, necesitand cheltuieli de transport, masa si cazare, suportate de studenti din resurse proprii.

Aplicatia de iarna se desfasoara la Baza Didactica „Parang” a Academiei Nationale de Educatie Fizica si Sport din Bucuresti, institutie care a manifestat intelegere si ne-a oferit intreg sprijinul, asigurind conditii foarte bune, la preturi care nu pot fi comparate cu cele practicate de sistemul de turism.

An de an, am constatat un interes crescind al studentilor fata de aplicatia „Turul Romaniei”, ce are loc in luna mai si al carei traseu urmareste cele mai importante obiective de interes geografic, istoric, turistic si cultural. Excursia este un bun prilej de verificare a cunostintelor acumulate pe parcursul celor doua semestre si de exersare a deprinderii de a actiona ca ghid. Este, de fapt, o simulare, o „punere in situatie” a studentilor, care in mod direct joaca rolul de ghizi indrumatori pe anumite portiuni de traseu.

Aplicatia de vara, organizata sub forma cursului de inot la sfirsitul lunii iulie, este gazduita de baza A.N.E.F.S. de la Eforie Nord.

linie2

Scop

Prin promovarea valorilor nationale autentice, a potentialului turistic si istoric, a frumusetilor naturale ale patriei, Cursul de Turism isi propune an de an sa descopere fiecarei generatii de studenti spatiul vital al poporului roman: „Romania de vis”.

Prof.univ.dr. Teodor Uscatu

linie2

DETALII:

Cursul este organizat pentru studentii Universitatii Politehnica Bucuresti, precum si pentru studentii de la alte facultati, indiferent de anul de studiu. Miercuri (in fiecare saptamina a anului universitar), ora 18:00, sala JA 101, Facultatea Stiinta si Ingineria Materialelor.

locatie-cursharta

Localizare "curs de turism"

Detalii "curs de turism"