logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Articles in Category: Situri arheologice

Could not load widget with the id 40.

Cetatea Bunloc

on 03.06.09 Posted in Asezarile dacice, Cetati, Situri arheologice

Cetatea Bunloc
O cetate dacica, a doua ca marime dupa Sarmizegetusa, a fost descoperita de arheologi in zona masivului Bunloc din judetul Brasov, anunta Rador, citand Radio Romania Actualitati. Informatia a fost furnizata postului de radio de doctorul Liviu Pandele, presedintele Fundatiei Dacia, care promis ca, saptamana viitoare, in cadrul Congresului International de Dacologie, “se vor aduce alte dovezi covarsitoare despre continuitatea statului dac, dupa moartea lui Burebista”.

Cetatea Piatra Rosie

on 03.06.09 Posted in Asezarile dacice, Cetati, Situri arheologice

Cetatea Piatra Rosie

Pe teritoriul acestei localități se găsește cetatea dacică Luncani-Piatra Roșie, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pe Dealul Piatra Roșie au fost descoperite urmele unei cetăți geto-dacice construită din piatră, cu 5 turnuri și o poartă, datând din sec. I î.C, sortită să apere, dinspre vest, capitala Daciei - Sarmizegetusa Regia.

Cetatea Costesti-Cetatuie

on 02.06.09 Posted in Asezarile dacice, Cetati, Transilvania, Situri arheologice

Cetatea Costesti-Cetatuie
Cetatea dacică Costești - Cetățuie este una dintre cele 6 fortărețe dace din Munții Orăștie care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO dinRomânia. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr. cu scop de protecție împotriva cuceririi romane. Se găsește lângă satul Costeșticomuna Orăștioara de Sus din județul Hunedoara.