Articles in Category: Situri arheologice
Could not load widget with the id 40.
Cetatea Sucidava
În urmă cu mii de ani, pe malul Dunării, în dreptul actualei localităţi Corabia, oamenii care s-au aşezat aici au întemeiat o comunitate ce a locuit neîntrerupt de atunci şi pînă azi.
Sarmizegetusa Regia
Sarmizegetusa Regia, situată în satul Grădiștea Muncelului, județul Hunedoara, a fost capitala Daciei.
Sarmizegetusa Regia in 3D
Masivul Piatra Mare
Masivul Piatra Mare face parte din munţii Bîrsei, localizaţi în sudul depresiunii Braşovului, în cadrul Carpaţilor de Curbură.
Cetatea Capilna, reconstituire 3D
Cetatea Costesti - Blidaru, reconstituire 3D
Cetatea Piatra Rosie, reconstituire 3D
Fortificatia de la Cornesti
Sarmizegetusa Regia
Cetatea Bunloc
O cetate dacica, a doua ca marime dupa Sarmizegetusa, a fost descoperita de arheologi in zona masivului Bunloc din judetul Brasov, anunta Rador, citand Radio Romania Actualitati. Informatia a fost furnizata postului de radio de doctorul Liviu Pandele, presedintele Fundatiei Dacia, care promis ca, saptamana viitoare, in cadrul Congresului International de Dacologie, “se vor aduce alte dovezi covarsitoare despre continuitatea statului dac, dupa moartea lui Burebista”.
Cetatea Piatra Rosie
Pe teritoriul acestei localități se găsește cetatea dacică Luncani-Piatra Roșie, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pe Dealul Piatra Roșie au fost descoperite urmele unei cetăți geto-dacice construită din piatră, cu 5 turnuri și o poartă, datând din sec. I î.C, sortită să apere, dinspre vest, capitala Daciei - Sarmizegetusa Regia.
Cetatea FETELE ALBE
Asezarea de la Fetele Albe este situata pe coasta de sud, însorita, a dealului Muncelului, despartita fiind, printr-o vale îngusta de înaltimea pe care se pastreaza ruinele de la Sarmizegetusa Regia.
Cetatea Costesti-Cetatuie
Cetatea dacică Costești - Cetățuie este una dintre cele 6 fortărețe dace din Munții Orăștie care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO dinRomânia. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr. cu scop de protecție împotriva cuceririi romane. Se găsește lângă satul Costești, comuna Orăștioara de Sus din județul Hunedoara.
Cetatea Blidaru
Cetatea dacică Costeşti - Blidaru este una dintre cele 6 fortăreţe dace din Munţii Orăştie care fac parte din patrimoniul mondial UNESCO din România. Cetatea a fost construită în secolul I î.Hr. cu scop de protecţie împotriva cuceririi romane. Fortificaţia cuprinde două incinte, unite intre ele, având împreuna şase turnuri puternice.