logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Despre Moeciu

Apreciere

5.0/5 rating (1 votes)

Despre Moeciu

Prezentare

Moeciu, jud. Brasov In ultimii ani, localitatea Moeciu adevenit cunoscuta pentru turismul rural romanesc. Stim despre aceasta ca in forma actuala este din 1968, are in componenta sase sate si anume Moeciu de Sus, Cheia, Moeciu de Jos, drumul Carului, Pestera si Magura cu resedinta in Moeciu de Jos.

Este situata in Tara Barsei la extremitatea sud estica a depresiunii intramontane a Brasovului, pe soseaua ce lega Brasovul de Pitesti, una dintre cele mai vechi cai de acces intre Transilvania si Muntenia. Geografic se afla pe culoarul depresionar Bran Campulung Muscel, la circa 30 km de Brasov. Are un climat temperat continental cu ierni grele si ver scurte si racoroase. Apele zonei sunt colectate de raul Barsa, afluent la randu-i Oltului. Oamenii locului, in jur de 5000 au ca activitate de baza cresterea animalelor, dar in anii de dupa revolutie agroturismul a devenit a doua activitate, prin numeroasele constructii de pensiuni si vile, desemenea si case de vacanta.Aici putem ajunge cu masina pe drumul DN 73 Brasov Pitesti. In zona Moeciu avem cateva atractii turistice din care amintim :

- Cheile Moeciu, situate la 8 km de Brasov, cu un peisaj salbatic, zona protejata, unde intalnim izvoare ce ies din munte si formeaza mici cascade.

- Cheile Gradistei, situata un apropierea satului Moeciu de Sus, deasemenea zona protejata, unde peisajul este deasemenea salbatic intr-un decor stancos,in apropiere se afla si cascada La Chisatoarea.

Nu trebuie sa uitam ca zona este marginita de Muntii Bucegi si Piatra Craiului ce ofera panorame unice. Localitatile comunei se recomanda turistilor doritori de frumuseti naturale montane, dar si relaxarii dupa luni de munca, in concedii. Aici putem practica sporturi montane precum alpinism, mountain bike, schi, sanius etc. pe partia Zanoaga.

Tot in zona mai putem vizita Cetatea Rasnov, care nu este departe si Pestera Liliecilor cu o suprafata de circa 1,5 ha din satul Pestera. Mai amintim ca aici se pastreaza vechi obiceiuri ale oierilor cum sunt plecarea oilor la munte, in martie si ravasitul oilor in octombrie. Zona Moeciu avand adanci radacini in mestesugul oieritului, are influente si in domeniul culinar, aici gasim produse traditionale precum branza de burduf, branza in coaja de brad, slaninuta, pastrama de oaie si carnati de oaie. Cazarea in localitatile amintite se face in numeroase vile si pensiuni utilate modern, unde ne putem bucura si de meniuri traditionale romanesti, vanatoresti chiar si exotice. Zona Bran Moeciu, zona tot mai vizitata de turisti se recomanda tuturor iubitorilor de munte, de frumos si liniste.

Recomandari de cazare pentru turisti !

Info!

  • Ai fost acolo? Ai fotografii si vrei sa le adaugi in albumul site-ului? Scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com
  • Ai mai multe informatii, adauga-le la comentarii (te poti loga cu contul tau de facebook sau cu cel de twitter)
  • Pentru orice sesizare cu privire la drepturi de autor, scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com

Descoperă România - ţinutul dacilor! Discover Romania - Land of the Dacians!

Leave a comment

Please login to leave a comment.