logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Picturi vechi de 35.000 ani descoperite in Romania

Apreciere

0.0/5 rating (0 votes)

Detalii obiectiv:

Detalii parc:

Prezentare

O echipa comuna compusa din speologi si arheologi romani si francezi a descoperit, intr-o pestera din Muntii Apuseni, cele mai vechi picturi rupestre gasite vreodata in Europa Centrala.

(Romanian experts have discovered the most ancient cave paintings found to date in Central Europe, aged up to 35,000 years old, Romanian and French scientists said Sunday.)

"Picturile rupestre contin imagini trasate cu negru pe peretii pesterii, imagini care reprezinta animale care populau teritoriul actual al Romaniei in perioada Cuaternarului mediu, precum zimbri, cai salbatici si rinoceri, alaturi de capul unui urs. Toate picturile se afla pe peretii pesterii Coliboaia din Muntii Apuseni", declara Traian Lascu, presedintele Federatiei Romane de Speologie.

"Cu acesta ocazie, a fost descoperita si confirmata cea mai veche forma umana de arta rupestra de pe intregul teritoriul al Europei Centrale. Nu avem niciun dubiu asupra autenticitatii picturilor", declara Jean Clottes, un expert francez in arta preistorica chemat la fata locului de catre specialistii romani.

Leave a comment

Please login to leave a comment.