logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Bougainvillea

Apreciere

0.0/5 rating (0 votes)

Bougainvillea

Scurta prezentare

Bougainvillea in Romania

 


 INTRODUCERE

Cei care ati vizitat zona Marii Mediteraneene, mai mult ca sigur ca ati fost incintati de o frumoasa planta - bougainvillea sau "floarea de hirtie", un arbust catarator, cu flori foarte divers colorate. Originar din America de Sud, in special in Brazilia, Peru, Argentina, s-a raspindit foarte bine si in Grecia, Italia sau Spania, pentru romanii este foarte cunoscuta din insulele grecesti.

 bougainvillea

 

 

Fiind foarte des intilnita in gradini sau pe stradutele oraselelor grecesti sau italienesti, face parte, pe linga mincaruri sau muzica, din ceea ce transmite oamenilor o atmosfera mediteraneana.

bougainvillea

 bougainvillea

bougainvillea

 


In Romania, climatul rece impiedica aclimatizarea ei, planta nesuportind frigul iernii, insa cu multa grija, o puteti avea in case, si gradini pe timpul verii. O mai puteti admira, bineinteles, si in serele gradinilor botanice.

 bougainvileea glabra alba romania

 


 

Va invit sa urmariti blogul "Bougainvillea", in care, pe linga poze cu bougainvillea din diverse locuri, aflati cum sa ingrijiti sau inmultiti planta, putind de asemenea sa contribuiti cu informatii suplimentare din experienta voastra.

bougainvillea romania

De asemenea, puteti face parte si din comunitatea "G+ Bougainvillea", loc unde puteti adauga pozele voastre cu bouga sau discuta despre ele.