logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Aurora Simionescu

Apreciere

0.0/5 rating (0 votes)

Prezentare

aurora_simionescu

Românca bursieră NASA

Aurora Simionescu urmează cursurile Universităţii Stanford, cu bursa Einstein, oferită de NASA. Ea a făcut parte dintre cei 10 aleşi de Agenţia Spaţială Americană dintre cei aproape 160 de aplicanţi. Bursa îi oferea posibilitatea de a alege o universitate din SUA, iar Aurora a ales Stanford. De altfel, tânăra cercetătoare a primit un telefon chiar de la directorul Observatorului Chandra, pentru a fi anunţată că a primit bursa.

În prezent, ea se ocupă cu cercetarea roiurilor de galaxii, folosind mai ales observaţii în domeniul razelor X (aceleaşi lungimi de undă în care a fost descoperită şi gaura neagră).

În 2008, românca a făcut înconjurul presei internaţionale prin descoperirea sa. Doctorand, la acel moment, la Institutul Max-Planck din Germania, ea a făcut parte dintr-o echipă de astrofizicieni de la institutul german şi de la alte două institute olandeze care a detectat pentru prima dată un fragment din masa de “materie obişnuită” încă necunoscută oamenilor. Ştirea a apărut atunci în presa străină, de la “Der Spiegel” la CBC şi Fox News şi de la Astronomy la space.com.

  • Adăugat în: Savanti
  • Adăugat de: Administrator
  • Vizualizări: 2213

Leave a comment

Please login to leave a comment.