logo-romania-de-vis-5

DACII - Adevaruri tulburatoare

Apreciere

4.0/5 rating (4 votes)

DACII - Adevaruri tulburatoare

Informatiile prezentate in acest film documentar rastoarna multe dintre teoriile pe care este construita istoria Romaniei. Filmul face parte dintr-un proiect mai amplu ce vizeaza recuperarea adevarului istoric iar acesta este primul pas hotarat!

Asa dupa cum veti constata, dovezile stiintifice la care se face referire si argumentatia bazata pe izvoare istorice autentice, aduc informatii inedite si extrem de valoroase, capabile sa determine o rescriere a istoriei acestui popor. Toate acestea sunt sustinute de personalitati si specialisti care merita cu adevarat sa fie ascultati: General (rez.) dr. Mircea Chelaru (fost Sef al Marelui Stat Major al Armatei Romane), Dr. Napoleon Savescu (director fondator al Dacia Revival International Society), General (rez.) Nicolae Spiroiu (fost Ministru al Apararii Nationale), Prof. dr. Mihai Popescu (Biblioteca Militara Nationala), Prof. univ. dr. dr. Alexander Rodewald (directorul Institutului de Biologie Umana al Universitatii din Hamburg, Germania), Dr. Georgeta Cardos (cercetator stiintific biolog specialist genetica - Institutul Victor Babes), Prof. doctorand Sebastian Stanculescu (paleografie si antropologie culturala).

Rezultatele cercetarilor recente de paleogenetica realizate la Hamburg, Germania, pe oase si dinti din situri romanesti de acum 3000-5000 de ani, pun sub semnul intrebarii teoriile pe care se bazeaza istoria oficiala a Romaniei. Este actuala populatie a Romaniei continuatoarea populatiilor tracice si pretracice de acum 3000 - 5000 de ani? Suntem noi inruditi genetic cu italienii? Iata doar doua dintre multele intrebari tulburatoare la care acest film documentar doreste sa raspunda cu argumente bine intemeiate.

Recuperarea adevarului istoric este un demers indispensabil recuperarii demnitatii nationale. Dacii, "cei mai viteji si mai drepti dintre traci", asteapta sa li se faca dreptate!

Daniel Roxin

P.S. 1. Multumiri tuturor celor care au ajutat la realizarea acestui film documentar, in special prietenului meu Gabriel Vasilescu, care a facut o treaba excelenta!

Articolul si filmul pot fi preluate cu citarea sursei.

Filmul poate fi descarcat gratuit de aici: Dacii - adevaruri tulburatoare
Asculta Radio Vocea Sufletului! Muzica si emisiuni pentru sufletul tau. http://radiovoceasufletului.ro

Video

Comments (2)

 • ioan

  ioan

  26 January 2013 at 16:39 |
  castre romane gasite in majoritatea judetelor din tara si multe alte vestigii demonstreaza ca romanii au ocupat mult mai mult teritoriu decat sustineti voi...istoria nu poate fi modificata doar pentru k ati visat voi urat noaptea
 • romaniadevis.ro

  romaniadevis.ro

  27 January 2013 at 10:53 |
  Site-ul romaniadevis.ro a publicat un articol cu niste puncte de vedere ale unor persoane, idei exprimate într-un mod civilizat atît în scris, cît si printr-un film bine realizat.
  Dle Ioan, daca aveti alte convingeri, puteti sa le exprimati, însa respectînd dreptul de-a avea o opinie atît realizatorilor filmului, cît si cititorilor site-ului. Si cel mai important, folosind un limbaj corect. Rautatea care reiese din ceea ce ati scris este inutila si va dezonoreaza.

Leave a comment

Please login to leave a comment.