logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Traversarea înot a strîmtorii Gibraltar

Apreciere

5.0/5 rating (1 votes)

Traversarea înot a strîmtorii Gibraltar

Doi înotători români (de la Clubul Orca din Cluj) au reuşit în premieră pentru Romania să traverseze înot strâmtoarea Gibraltar, între Spania şi Maroc, parcurgind aproape 19 kilometri în mai puţin de cinci ore.

Călin Chiprianov şi Nicolae Leţ apar acum în evidenţele "Asociaţiei pentru traversarea înot a strâmtorii Gibraltar" ca fiind primii români care au traversat înot apele reunite ale Atlanticului şi ale Mediteranei ce separă Europa de Africa. Cei doi au parcurs înot cea mai scurtă distanţă între Europa şi Africa pornind din cel mai sudic punct continental al Europei, aflat pe tărâm spaniol în localitatea Tarifa şi îndreptandu-se către continentul african prin apele de la confluenţa dintre Marea Mediterană şi oceanul Atlantic.

Dupa 4 ore şi 44 de minute şi o traiectorie Sud-Est au ajuns pe malul marocan în punctul denumit Ahmiar, exact la ora locală 12.00.

Temperatura apei a fost variabila, începând cu 15.5 grade C şi atingând un maxim de abia 19.5 grade C pe mijlocul strâmtorii. Cursa a avut un grad de dificultate ridicat, mai ales prin prisma condiţiilor meteo: valuri, vânt, dar în special din cauza coridoarelor de curenţi dinspre vest spre est.

Leave a comment

Please login to leave a comment.