logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Articles in Category: Dobrogea

Dobrogea este un habitat istoric si geografic care face parte din teritoriul României si Bulgariei, teritoriul dintre Dunare si Marea Neagra. Regiunea era cunoscuta în trecutul istoric sub numele de Scitia Minor. Din punct de vedere administrativ cuprinde în România judetele Tulcea si Constanta, iar în Bulgaria - Dobrici si Silistra.

Principalele orase sunt: ConstantaTulceaMedgidia si Mangalia, la care se adauga numeroase sate si statiunile balneo-climaterice si de vacanta de pe litoral: MamaiaEforie NordEforie Sud (odinioara Movila), Costinesti23 August (odinioara Tatlageac) si, la Comorova (la nord de Mangalia) întreaga salba de statiuni numite NeptunSaturnOlimpJupiterVenus si Aurora; la sud de Mangalia mai gasim 2 Mai si Vama Veche. Numeroase alte sate de vacanta destinate vacantelor si perioadelor de relaxare de gasesc la limane (Histria, Ovidiu, Techirghiol) sau la Dunare. Dobrogea este marginita în partea de nord-est de frumosul habitat al Deltei Dunarii. De asemenea, pe teritoriul Bulgariei, regiunea detine orasele Bazargic si Silistra si situri turistice de patrimoniu natural si istoric: Albena, BalcicCavarnaCaliacra, Sabla.
sursa: wikipedia 

Obiectivul Turistic al Anului 2013 în România

on 09.10.13 Posted in Banat, Evenimente si festivaluri, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Destinatii turistice, Oltenia, Transilvania

Obiectivul Turistic al Anului 2013 în România
Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR) a organizat un concurs pentru a stabili care sînt cele mai atrăgătoare locuri din ţară anul acesta. „Obiectivul Turistic al Anului 2013 în România” a stabilit cîştigător un loc din Munţii Maramureşului.