logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Articles in Category: Maramures

Maramuresul este o regiune geografica si etno-culturala alcatuita din Depresiunea Maramuresului, aflata pe cursul superior al vaii Tisei si versantii muntilor care o înconjoar?: Muntii OasuluiGutâi, Tibles si Rodnei spre vest si sud, Muntii Maramuresului si Carpatii Pa?durosi la est si nord.

Limitele regiunii se situeaza între paralela 47o33' N si 40o02' N (latitudine Nordica) si între meridianele 23o15' E si 25o03' E (longitudine Estica). În lungime între Hust la Pasul Prislop sînt aproximativ 150 km iar largimea pe axa Nord-Sud de pâna la 80 km.

Sudul acestei regiuni apartine, în prezent, României, constituind partea de nord-est a jude?ului Maramures, iar partea nordica, Maramuresul de Nord, este în estul regiunii Transcarpatia din Ucraina (raioanele RahauSlatina,Teceu, Hust).
sursa: wikipedia 

Obiectivul Turistic al Anului 2013 în România

on 09.10.13 Posted in Banat, Evenimente si festivaluri, Bucovina, Crisana, Dobrogea, Maramures, Moldova, Muntenia, Destinatii turistice, Oltenia, Transilvania

Obiectivul Turistic al Anului 2013 în România
Asociaţia Cele mai Frumoase Sate din România (AFSR) a organizat un concurs pentru a stabili care sînt cele mai atrăgătoare locuri din ţară anul acesta. „Obiectivul Turistic al Anului 2013 în România” a stabilit cîştigător un loc din Munţii Maramureşului.