logo-romania-de-vis-5

Descopera Geto-Dacia!

mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse

Articles in Category: Istoria zonei dacice

De ce Geto-Dacia?! ... pentru ca zona dacica, zona în care s-a dezvoltat civilizatia româneasca este învaluita în mister.

Îmi doresc sa continui prezentarea informatiilor adevarate despre ce a fost pe acest teritoriu, deoarece sînt atît de multe legende pe care cercetarile de-a lungul timpului ne împing sa le reconsideram si ne fac sa cautam raspunsuri mai bune si explicatii plauzibile.

Cînd am auzit prima data la ora de istorie în scoala generala despre daci si despre faptul ca au fost învinsi de romani, apoi dupa un timp am aparut noi, am ramas cu un gol in suflet, o nedumerire (parca si o neputinta de a modifica acea nedreptate), dar... pe care am uitat-o cu timpul.
Mai tîrziu... dintr-o întîmplare, am citit o carte - Fulgerul albastru, dupa care alte cîteva... n-aveau nici o legatura cu modul în care erau scrise cartile citite de mine pîna atunci, iar în ele se vorbea de... "o mîndra tara, cu neam si vise neînvinse... tara stramosilor mei... Geto-Dacia"... si am început sa caut!

Încet, încet, se dovedeste cu fiecare noua descoperire, ca ce-am învatat despre stramosii mei e posibil sa nu fie chiar asa, ca sînt foarte multe lucruri necunoscute si atît de multe de cautat, aflat si învatat.

Nedumerirea ramasa în urma acelei ore de istorie, nedumerire ce-mi ramasese neînteleasa atîta timp a început sa aiba raspunsuri. Erau si altii care aveau nedumeriri, care începusera sa caute si... care gasisera si cîteva raspunsuri pe care le împartasisera celorlalti.

Sînteti bineveniti sa contribuiti la ridicarea valului de mister ce persista înca asupra trecutului nostru, a civilizatiei acestor meleaguri, indiferent de numele ei - hiperboreana, cucuteni, pelasga, tracica, geto-dacica, româneasca, etc ...

--
mihai