logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Articles in Category: Cetati

Cetatile dacice din Muntii Orastiei in patrimoniul UNESCO

on 26.03.12 Posted in Asezarile dacice, Scrieri despre daci, Cetati, Transilvania

Cetatile dacice din Muntii Orastiei in patrimoniul UNESCO

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură este una din cele 19 agenţii specializate în cadrul sistemului Organizaţiei Naţiunilor Unite. Organizaţia a fost înfiinţată cu scopul de a promova colaborarea între naţiuni prin educaţie, ştiinţă, cultură, comunicare şi informare.  Unul dintre obiectivele ei este acela de a identifica si proteja, in lumea intreaga, monumentele culturale si naturale care merita sa fie recunoscute ca fiind parte a patrimoniului comun al umanitatii.

Cetatea de Balta

on 18.02.10 Posted in Cetati, Transilvania

Cetatea de Balta
Cetatea de Baltă (în dialectul săsesc Kâkelbrich, în germană Kokelburg, Kukelburg, Kuchelburg, Kümelburg, în maghiară Küküllővár (Cetatea Târnavei [2]), în latină Cuculiensis castri) este o comună în judeţul Alba, Transilvania, România.

Cetatea Bunloc

on 03.06.09 Posted in Asezarile dacice, Cetati, Situri arheologice

Cetatea Bunloc
O cetate dacica, a doua ca marime dupa Sarmizegetusa, a fost descoperita de arheologi in zona masivului Bunloc din judetul Brasov, anunta Rador, citand Radio Romania Actualitati. Informatia a fost furnizata postului de radio de doctorul Liviu Pandele, presedintele Fundatiei Dacia, care promis ca, saptamana viitoare, in cadrul Congresului International de Dacologie, “se vor aduce alte dovezi covarsitoare despre continuitatea statului dac, dupa moartea lui Burebista”.

Cetatea Piatra Rosie

on 03.06.09 Posted in Asezarile dacice, Cetati, Situri arheologice

Cetatea Piatra Rosie

Pe teritoriul acestei localități se găsește cetatea dacică Luncani-Piatra Roșie, inclusă pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Pe Dealul Piatra Roșie au fost descoperite urmele unei cetăți geto-dacice construită din piatră, cu 5 turnuri și o poartă, datând din sec. I î.C, sortită să apere, dinspre vest, capitala Daciei - Sarmizegetusa Regia.