logo-romania-de-vis-5

"Dincolo de această pagină vei descoperi mult visata mîndră ţară, cu neam şi vise neînvinse, România."

Canionul Sapte Scari

Apreciere

0.0/5 rating (0 votes)

Canionul Sapte Scari

Scurta descriere

Canionul Sapte Scari se afla situat in partea central-vestica a Masivului Piatra Mare din Muntii Girbova (sau Muntii Baiului).

Prezentare

Este unul dintre cele mai cunoscute şi vizitate canioane de acest fel din România, atît datorită frumuseţii cadrului natural, cît şi a accesului destul de uşor şi a amenajărilor, scări şi podeste, ce permit traversarea lui chiar dacă este foarte îngust iar pîrîul care l-a creat, ocupă în unele porţiuni cam jumatate din lăţimea culoarului de trecere.

Canionul reprezintă de fapt nişte chei săpate în calcar de apele pîrîului Şipoaia şi au o lungime de 160 de metri şi o diferenţă de nivel de 58 de metri, situîndu-se la o altitudine de 980 de metri. În cuprinsul lor există şapte cascade, cea mai înaltă fiind de 35 m.

Accesul principal se face din drumul european E60 Bucureşti-Braşov pînă la fosta cabană Dâmbu Morii, apoi poteca; sau calea ferata Bucureşti-Braşov pînă în halta Timişul de Jos, apoi 1,5 km pe sosea pînă la fosta cabana Dâmbu Morii şi apoi poteca. Traseul este marcat cu bandă galbenă, este un traseu uşor, accesibil tot timpul anului, putînd fi parcurs în 45 minute - o ora. Acesta se continuă pînă la cabana Piatra Mare, aflată la 1640 m, principala cabană din masiv, iar de acolo spre altitudinea maximă.

Info!

  • Ai fost acolo? Ai fotografii si vrei sa le adaugi in albumul site-ului? Scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com
  • Pentru orice sesizare cu privire la drepturi de autor, scrie-ne la romaniadevis [at] gmail.com

Descoperă România - ţinutul dacilor! Discover Romania - Land of the Dacians!

Leave a comment

Please login to leave a comment.